The cost of running five 60 W lamps and four 100 W lamps for 20 hours if electrical energy cost #10.00 per kwh is

Answer Details

To calculate the cost of running the lamps, we need to know the total energy consumed by the lamps. The energy consumed is given by the product of the power rating of each lamp, the number of hours it is used, and the total number of lamps. For the 60 W lamps, the energy consumed is: 60 W x 5 lamps x 20 hours = 6000 Wh = 6 kWh For the 100 W lamps, the energy consumed is: 100 W x 4 lamps x 20 hours = 8000 Wh = 8 kWh Therefore, the total energy consumed by all the lamps is: 6 kWh + 8 kWh = 14 kWh Now we can calculate the cost of running the lamps: Cost = Energy consumed x Cost per kWh Cost = 14 kWh x $10.00/kWh Cost = $140.00 So the answer is $140.00.